Варненски ученици се включват в Световната седмица на парите

17:06, 26 мар 17 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски“, участващи  в инициативите на Джуниър Ачийвмънт - България, ще  се включат  в Световната седмица на парите. Във вторник от 15 ч. в гимназията ще гостува представител на финансова институция, който ще запознае учениците с интересна и полезна финансова информация.

Световната седмица на парите се организира от Child  &  Youth Finance International – международна неправителствена организация, базирана в Холандия, в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Целта й е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачество. Вече шеста година в инициативата се включват училища, университети, органи на централната и местната власт, финансови институции, банки и компании, за да помогнат на младите хора да повишат  финансовата  си  култура.

Тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 27 март до 2 април. Темата на инициативата е: „Учи. Спестявай. Печели.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама