Над 20 сигнала за купуване на гласове в област Добрич

18:31, 26 мар 17 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 20 сигнала за купуване на гласове са получени  прокуратурата. От тях потвърдени са само три, за които са образувани досъдебни производства. Те са за престъпления против политическите права на гражданите, съобщи за  Topnovini.bg окръжният прокурор Пламен Николов. 
Единият от случаите е във връзка със спрения в сряда ТИР с хранителни продукти, свързани с определена политическа сила и предназначени за евентуално раздаване на избиратели с цел да бъдат мотивирани да гласуват в полза на тази партия.

Припомняме, че в камиона е имало 970 пакета с трайни хранителни продукти, с тегло 10 кг всеки. До този момент е установено, че кандидат за депутат от определена политическа сила се е подписал, че е получил хранителните пакети. Другият случай е за раздаване на хранителни пакети от името на политическа партия в Каварна, за да бъдат мотивирани избирателите да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа сила. 

Третият случай е за купуване на гласове в Балчишко. 
За останалите случаи извършените проверки от полицията не са успели да потвърдят подадените сигнали. Основната причина, по думите на Николов, е, че липсват данни, които да позволят проверяването им . 
До момента в област Добрич няма повдигнати обвинения или задържани лица във връзка с нарушаване на изборния процес. 
Няма данни за нарушаване на обществения ред. Това, според Николов, се дължи най-вече на засиленото полицейско присъствие и наличието и на жандармерия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама