Веселин Марешки: Ще подкрепим управленска програма при ясна заявка за смазване на картела в горивата

20:56, 26 мар 17 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще подкрепим управленска програма при ясна заявка за смазване на картела в горивата и подкрепа за още 2-3 неща от нашата програма като подпомагането на млади семейства за първо жилище.

Това каза лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, която според екзит половете влиза в 44-ия парламент, предаде БГНЕС.

Все пак да видим каква е ситуацията с другите. Аз съм логичен човек, ако гледам кой е първи, кои още са в парламента, е нормално да има една коалиция между ГЕРБ, патриоти и РБ, ако влязат по-скоро виждам коалиция в дясно. Видяхме, че по-предния мандат имаше коалиция БСП, ДПС и Атака, така че явно там няма много морал. Ние сега влизаме и искаме да си останем чисти, каза лидерът ВОЛЯ.

Щастлив съм, че вдъхнових много хора, добави Марешки. Аз вярвам, че ВОЛЯ е само напред и нагоре, защото ние смятаме да продължим да се доказваме, заяви Марешки.

Българският народ не може да продължи да бъде мародерстван по този безобразен начин, каза Марешки относно горивата и съществуващия според него картел. Той си поставя като първа цел в НС борбата именно с него. Второ, мълчаливо съгласие за администрациите, обяви той. Отпушваме живота на обикновения български гражданин и на малкия и среден бизнес, и на всички български и чуждестранни инвеститори. На младите, образовани семейства решаваме проблема с демографския срив в България, продължи той и обеща да реши проблема с неграмотната и малолетната раждаемост. Даваме бизнес на много малки и средни предприятия. Това са три от основните ни точки, мисля, че ще успеем да ги защитим и в крайна сметка ще подкрепим това правителство, което е готово да върви по този път, обясни Веселин Марешки.

Според Марешки кампанията е била изключително порочна. На практика се опитаха да го повторят и успяха от президентските избори. Убедиха хората, че едва ли не ще се решава между БСП и ГЕРБ кой ще управлява България и по този начин чрез фалшиви новини, чрез брутално потъпкване въобще на демокрацията в България успяха да намалят нашия резултат до този, който е в момента. Те отвратиха хората и те не излязоха да гласуват. Тези хора, които трябваше да гласуват, които искаха да гласуват за нас и ни вярваха, те ги отвратиха по два начина - чрез фалшиви новини и такива, които ни даваха все едно, че нямаме никакъв шанс и демотивираха хората да излязат да гласуват, смята Марешки.

На въпрос кой е бил най-големият му противник в кампанията, Марешки заяви: Най-големият ми противник беше липсата на противници. Нито един от така наречените лидери, които сега ще трябва да се срещнат с мен в парламента, не влезе в пряк двубой с мен. Не толкова да се бием, колкото да видим кой каква програма има, какви неща предлага за развитието на България, заяви лидерът на ВОЛЯ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама