ЕС недоволен от неучастието на албанската опозиция в предстоящите избори

10:13, 13 апр 17 / Свят 25 185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководителката на ЕС дипломацията Федерика Могерини и еврокомисарят Йоханес Хан изразиха съжаление заради решението на албанската опозиция да не участва в парламентарните избори на 18 юни, предаде БГНЕС.

„Гражданите заслужават отговорно лидерство. Отново отправяме призив към политиците да се държат отговорно, да зачитат институциите и да отворят пътя за демократични избори в съответствие с международните стандарти“, посочва се в съвместно изявление на двамата висши представители на ЕС.

Те специално подчертават голямата необходимост от съдебните реформи в Албания, но поради неучастието на обединената опозиция в бъдещата работа на парламента, може да се блокира формирането на съдебните институции, които са много важни за бъдещето на Албания.

Все пак Могерини и Хан са оптимисти, че албанските лидери ще покажат отговорност и способност да действат съгласно закона и предписаните процедури.

ЦИК на Албания съобщи, че за изборите на 18 юни са регистрирани 45 партии, но не и партиите от обединената албанска опозиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама