Въпросът дали ще съм министър в редовен кабинет не стои на дневен ред

11:48, 13 апр 17 / Политика 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Този въпрос не стои изобщо на дневен ред. Това каза служебният образователен министър проф. Николай Денков в отговор на въпрос дали би се съгласил да остане министър и в редовния кабинет, предаде БГНЕС.

Проф. Денков участва в откриването на българо-японски научен семинар на тема „Наука, технологии и иновации за общество на бъдещето”. Целта на събитието е да се осъществят контакти между български и японски научни институции и университети, да се идентифицират приоритети за развиване на двустранно сътрудничество в различни области на науката, иновациите и технологиите.

В момента това сътрудническото се базира на документ от 1978 г., в края на тази година предстои това споразумение да бъде актуализирано. Днес ще има срещи и ще се обсъжда делово кои са приоритетите, като научна тематика те са сравнително ясни – биотехнология, роботика. Важно е да се види под каква форма ще бъдат и разговорите предстоят днес. Те ще се съсредоточат най-вече върху обмен на учени между двете страни.

„В предишни години средно по около 30 изследователи са отивали от България в Япония. През последните години са по няколко човека годишно, тоест има потенциал за развитие в тази посока”, каза министърът на образованието. Част от разговорите ще бъдат свързани и с приложенията на научните знания в практиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама