Боядисаха великденски яйца на открито в парка на „Славейков“

13:16, 13 апр 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С боядисване на яйца на открито от „Движение България на гражданите“ решиха да отбележат Велики четвъртък. Събитието се проведе във и около пъстра шатра, разположена в парка на комплекс „Славейков”. За целта бяха приготвени разноцветни бои, украса и всичко необходимо за направата на едно истинско великденско яйце.

Снимка: Topnovini.bg Най-голямото яйце бе нашарено с цветовете на ДБГ.

Инициативата е на младежката организация на ДБГ, като в нея се включиха и общинският  председател на партията Живко Табаков и областният координатор Стоян Грозев.

„При нас е традиция да отразяваме всички светли християнски празници. С днешната инициатива искаме да създадем настроение у хората и от градското ежедневие и динамика да се настроят за един истински празничен Великден“ – каза Живко Табаков. Лично той, пременен в облекло на готвач, боядиса яйца и ги раздаде на дечица.

В шаренето на яйцата са включиха както родители, така и десетки малчугани, играещи в парка. Освен истински яйца организаторите бяха приготвили и такива от стиропор, които са подходящи за рисуване с акварелни боички, флумастери и цветни моливи.

  Снимка: Topnovini.bg  Множество малчугани се включиха в инициативата.

Най-голямото яйце беше от щраус. На него бе изрисувано името на партията и логото на ДБГ.

Боядисаните яйца ще бъдат дарени на „Социален патронаж“ в помощ на бедни бургазлии, които да почувстват поне за няколко дни празничния Великден.

 

 


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама