Пак хванаха в нарушение шефките на Районната прокуратура във Варна

13:32, 13 апр 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пореден път главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл предложения до прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу административния ръководител на Районната прокуратура във Варна Цветанка Гетова и заместничката й Милена Даскалова. Причината е нарушаване на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт.

На 13 март тази година прокурорите Цветанка Гетова и Милена Даскалова били на работа. В 13,38 ч. пристигнали със служебен автомобил на Районната прокуратура в заведение във Варна, където си поръчали храна и напитки. След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15,30 ч. на място в заведението извършили лична проверка двама прокурори от Апелативната и от Окръжната прокуратура във Варна. Те установили, че действително Гетова и Даскалова са в заведението и употребяват алкохол. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от двете храни и напитки. Установено е, че до 15,30 ч. Гетова и Даскалова са получили и изпили 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“, 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

След извършената проверка висшестоящите прокурори си заминали, а Гетова и Даскалова не се завърнали на работните си места, като останали в заведението до около 21 часа.

Освен че са нарушили Правилника за вътрешния трудов ред, като напуснали работното си място, употребявайки алкохол в работно време и на публично място, Гетова и Даскалова грубо са нарушили утвърдените в обществото разбирания за благоприличие, висок морал и почтеност, съобщиха от Прокуратурата на Р България. Въпреки че поведението им е установено от горестоящи прокурори, двете си поръчали допълнително по една бира и продължили пребиваването си в ресторанта.

Разглеждането на предложенията на главния прокурор е насрочено от Прокурорската колегия на ВСС за 19 април. Сотир Цацаров за втори път предлага на колегията образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова. На 29 март той поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама