По-малко телефонните измами по Великден заради набожни мошеници

13:59, 13 апр 17 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има тенденция телефонните измами по Великден да намаляват, тъй като участниците в тях, предимно от Ветово, са силно набожни християни, предава БГНЕС, цитирайки полицията в крайдунавския град.

Мошениците от общността на бургуджиите, са евангелисти и спазват християнските традиции, макар това да изглежда в противоречие с действията им. Според обясненията им телефонните измами не били грях, а чисто и просто „сделка”.

Въпреки това хората трябва да бъдат бдителни и да знаят, че служителите на реда, за каквито често се представят измамниците, никога не се обаждат по телефона. Те винаги ходят лично на място и се легитимират с документи. От полицията очакват, ако има телефонни измами по Великден, те да бъдат по схемата за пострадал близък при катастрофа, тъй като се очаква много хора да пътуват по празниците.

Във връзка с празниците полицаите ще засилят присъствието си около църквите, най-вече като превенция срещу джебчии. През последните няколко години джебчийските кражби по Великден са намалели точно по тази причина. Най-честите престъпления са домовите кражби, като съветът на органите на реда е да не се оставят в жилището пари и бижута, нито да се съобщава за пътуване в социалните мрежи.

Пожарникарите са проверили всички 57 християнски храма в областта, включително и Басарбовския скален манастир, като са дадени препоръки за безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама