Национален протест събира рибари край Стара Загора

07:13, 22 апр 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Риболовци от цялата страна ще участват днес в Национален протест край Стара Загора, съобщиха от Централната Рибно-Опазваща Организация (ЦРОО).  

Протестиращите настояват за законови промени свързани с криминализиране на риболова с хрилни мрежи във вътрешните водоеми и промяна в структурата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Участие в протеста са потвърдили рибари от Стара Загора, Казанлък, Хасково, Габрово, Ловеч, Троян, Велико Търново, София и др. градове.

Протестът започва в 11.00 часа на главния път Стара  Загора-Хасково, на отбивката за Птицекомбината, преди детелината на автомагистрала „Тракия”. За половин час ще бъде спряно движението по едното платно на пътя. На шофьорите ще се раздават листовки с информация за протеста.

В Монтана ще бъде втория протест на рибарите. Там обаче те ще затворят главен път Е79 при изхода за  Враца.

 „Нека всички, които искат язовири без бракониерски набези и искат проблемът да се реши кардинално да дойдат на протеста и покажат, че той не търпи отлагане. Язовирите са обезрибени и нямаме време за губене. Време е гласът на риболовците да бъде чут!!!“, призовават в социалната мрежа организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама