Open Fest отново събира IT общността в Русе

08:01, 22 апр 17 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се възобновява провеждането на традиционният Open Fest в град Русе. Събитието ще се проведе от 11:00 в зала “Сименс” 2Г.204 на Русенския университет "Ангел Кънчев".

Open Fest Русе е един от основните фактори около изграждането на ИТ общността в Русе. Такава важна задача си поставихме и хората зад Startup Factory. Отделете няколко минути да разгледате с какво се занимаваме, как можем да ви помогнем, как вие може да помогнете на нашите усилия и какво можем да направим заедно, споделя един от организаторите на форума Калоян Цветков.

Емил Стоянов от Forschung-Direkt GmbH и Recheck, ще говори за "Blockchain. Как и защо". Той е познат на IT общността в града и един от ветераните от предните издания на "Open Fest Русе".

Велислав Върбанов ще говори за "Файлов сървър под Samba с Previous Version". Той е станал почти синоним в града когато става дума за Linux, Unix и всякакви други интересни технологични теми. Върбанов също е един от ветераните от предните издания на "Open Fest Русе", и един от активните участници в Русенската Linux група.

Алекс Кондов от The Savage Mind ще говори за "Functional Reactive Programming".

За последните няколко години той е един от най-активните хора в русенската IT общност – участник в първите два Ruse Hack хакатона, ментор в CODE4TECH състезанията, и един от ентусиастите в Startup Factory.

Калоян Цветков пък ще говори за ползите които може да извлечете в кариерата си от отворения код.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама