Ал Гор: Има шанс САЩ да останат в Парижкото споразумение

09:11, 22 апр 17 / Свят 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Има голям шанс Съединените да се придържат към глобалното споразумение за изменението на климата от 2015 г. от Париж“, заяви бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, цитиран от БГНЕС.

В рамките на кръгла маса с участието на Световната банка и Международния валутен фонд, той каза, че страната вероятно ще продължи да спазва принципите на договорката.

Макар че са основен източник на вредни въглеродни емисии в САЩ, американските енергийни компании многократно призоваха президента Доналд Тръмп „да не напуска Париж“. Споразумението влезе в сила миналата година и има за цел да запази глобалното увеличение на температурите под 2 градуса по Целзий.

Държавният глава по-рано каза, че ще реши до края на следващия месец дали ще спазва договора, подкрепян от неговия предшественик Барак Обама.

Гор, който заема 45-я вицепрезидентски пост в администрацията на Бил Клинтън от 1993 до 2001 г., загуби кандидат-президентската кампания от Джордж Буш в началото на века. Той споделя Нобеловата награда за мир от 2007 г. с Междуправителствената група по изменението на климата на ООН за усилията за повишаване на осведомеността за глобалното затопляне.

Той се появи и в документалния филм от 2006 г. "Неудобната истина" за заплахата от изменението на климата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама