Ина Ананиева очаква втора дъщеря

10:59, 22 апр 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-успешната треньорка в художествената гимнастика в последните години Ина Ананиева е бременна в седмия месец. След успеха на олимпийските игри в Рио де Жанейро - бронзови медали, тя напусна залата и се отдаде на заслужена почивка. Треньорката очаква дъщеричка след два месеца. Това призна самата тя пред Нова телевизия. "Общо взето се наслаждавам на моменти, на които нямах тази възможност. Наслаждавам се на художествената гимнастика като зрител, на семейството и на свободното време. Имам много енергия и не се спирам по цял ден", призна именитата треньорка.

Заедно с таткото, който е бивш борец се надявали рожбата им да е момче, но преди 2 - 3 седмици научили, че е момиче. По-голямата дъщеря на Ина се казва Алексана. "На Коледа тя си пожела братче или сестриче. Сега е много щастлива. Често двете палим свещички в църква. Най-накрая й се сбъдна мечтата", казва Ина.

След като се отказа от националния отбор тя е президент на клуб "Левски Илияна". "Не мога да стоя в офиса и съм при децата и треньорите в залата. Там ми е силата и с каквото мота помагам. Клубът е дал най-много национални състезателки, с най-много медали от европейски световни и олимпиади", гордее се треньорката.

7 месеца след Рио де Жанейро тя се чувства напълно  удовлетворена. Удовлетворена съм от всичко,  което направихме, доволна съм  от момичетата, от екипа и Илияна. Гледам записи и знам всяко тяхно трепване и движение и въпреки това пак ми се ускорява пулса", признава Ананиева.

"Емоцията не ми липсва, не съжалявам за решението да прекратя треньорската дейност. Не ми липсва залата на тези обороти и този режим. Пак съм там но по-леко.

Радвам се, че повечето решиха да останат в художествената гимнастика. Една Любомира Казанова сега е с малки деца и много се нервира, но я успокоявам, защото има потенциал в нея. Християна завърши съдийските курсове и взе категория "Браве", За Михаела беше моя идея да стане помощник треньор на националния отбор. На Цвети Найденова още не й се стъпва в зала, но смятам, че и тя ще се върне", доволна е от решението на възпитаничките си треньорката им.

На новия ансамбъл и колежката й Весела Димитрова Ина пожелава да надминат успехите на предшественичките. "Весела е по-строга, педант и по-взискателна от мен. Това няма нищо лошо. За големите цели се изисква специалист като нея. Те за кратко време станаха добър отбор", коментира Ананиева. 

"Вярвах, че нещата в Рио ще приключат както трябва, защото знам, че всичко, което правихме беше с много любов и почтено", категорична е треньорката. 

"Имах предложение да работя в други държави, но отказах, защото човек е най-полезен в държавата си. Никога не ме е блазнело това да съм в друга държава. Там няма да се чувствам добре, ако не са около мен приятели, близки и роднини", сигурна е Ина Ананиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама