Община Каварна осигурява обучение по плуване на деца

13:21, 22 апр 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правила за провеждане на обучението по плуване за ученици от община Каварна от I  до IV клас "Плувно лято 2017 г." обяви Община Каварна.

То има за цел укрепване на здравословното състояние и изграждане на двигателни навици и умения на децата. Чрез плуването те ще придобият концентрация, дисциплина, хигиенни навици, радост, емоции и колективна дейност, също така ще спомогне за правилното развитие на костната и дихателната система, посочват от общинската администрация.

Курсът  се провежда на четири смени - I смяна – 3 юли-14 юли, II смяна –17 юли-28 юли, III смяна – 31 юли-11 август, и IV смяна – 14 август-25 август. Заниманията ще са от 9,30 часа до 11,30 часа на открития плувен басейн на хотел „Каварна”.

Учебната дейност се осъществява под ръководството на инструктор, медицинско лице и ръководители на групи, които подпомагат началното обучение по плуване и опазват живота и здравето на децата. Плувните занимания се провеждат по специална подготовка. Община Каварна осигурява пособия за плуване.

Право на участие в плувното лято имат ученици от I до IV клас. Броят на децата в една смяна е  не повече от 25, с приоритет при записването са  децата, жители на община Каварна. Учениците имат право да се запишат само в една смяна. При наличие на свободни места след крайния срок за записване могат да се запишат и за други смени. 

Плащат такса от 10 лева на дете за транспорт. Записването е от 15 май до 16 юни 2017 г. , а окончателните списъци се изнесат на сградата на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама