Над 300 любители риболовци протестираха край Стара Загора

14:13, 22 апр 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Риболовци от цялата страна се събраха днес на протест край Стара Загора организиран от Централната Рибно-Опазваща Организация (ЦРОО).  

На главния път Хасково, отбивката за Птицекомбината, преди детелината на автомагистрала „Тракия” за половин час бе спряно движението по едното платно на пътя.

Протестиращите се извиниха на шофьорите за неудобството и им раздадоха брошури с исканията си.  

„Язовирите са обезрибени и нямаме време за губене”, обясниха протестиращите . Те се заканиха, че ако не бъдат чути, следващите протести да бъдат на границата и пред Народното събрание.
Риболовците донесоха и рибарска лодка и празен живарник. „Това е ситуацията в обезрибените язовири. Дали ще хвърляме въдиците на полето, или в язовирите, ефектът е същият заради бракониерските набези”, категорични бяха протестиращите.

„Искаме промяна в законите за рибарството и аквакултурите, искаме криминализиране на риболова с хрилни мрежи, искаме да имаме риба в язовирите”, категорични са любителите на риболова. Те обясняват, че дори и да открият бракониерската мрежа и подадат сигнал на тел. 112, им отговарят, че не могат да се свържат с представителите на държавната Изпълнителна агенция за рибарство и аквакултури (ИАРА), което е недопустимо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама