Откриха Велосезон 2017 в пловдивския квартал „Тракия”

15:43, 22 апр 17 / Спорт 25 563 Шрифт:
Автор:

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев, кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на „Тракия” Костадин Димитров поведоха многобройното шествие, с което бе открит велосезона в района. Инициативата, която вече се превърна в традиция, събра и тази година стотици любители на велосипеда, сред които районни кметове и общински съветници.  Стартът бе даден точно в 11-т часа пред кметството в „Тракия”, а финалът бе в парк „Лаута”, където празникът продължи.

 

„Налагането на велопътуванията в града е дълъг процес. Общината  се е заела с отговорната задача за разширяване на веломрежата. И тази година продължаваме, като се надявам през следващите 3-4 години целият град да бъде свързан с велоалеи”, каза кметът Иван Тотев и допълни, че пловдивските алеи нямат аналог в България.  

 

„Причината да правим подобно откриване на велосезона е, че имаме тези прекрасни велоалеи – над 15 километра само в район „Тракия” и около 60 км в целия град.  Те са безопасни и е много приятно да се кара колело в Пловдив”, заяви районният кмет Костадин Димитров.

Данчо Йовчев пожела на всички успех и безавариен Велосезон 2017.

 

Голяма част от участниците си тръгнаха с награди от организираните томболи- 5 велосипеда, 5 тротинетки, над 100 раници и шишета, карти за фитнес, карти за плувни басейни и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама