Тръмп загуби пореден кандидат за министър на сухопътните войски

02:51, 06 май 17 / Свят 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп увисна за втори пореден път без претендент за министър на сухопътните войски, след като днес и сенаторът на Тенеси Марк Грийн оттегли кандидатурата си. Това съобщи БГНЕС.

"Моята обществена служба и християнските ми вярвания бяха приети погрешно и атакувани от няколко човека, търсещи политическа изгода от другата страна на коридора", аргументира Грийн решението си да се откаже от поста. Пред "Ен Би Си Нюз" той допълни още, че желанието му да се оттегли е резултат от "фалшиви и подвеждащи атаки срещу него". Коментарът му всъщност бе насочен индиректно към някои от политиците, които определиха кандидатурата му за "неподходяща" заради грозните му изказвания в миналото, отнасящи се за членове на ЛГБТ-общността, мюсюлмани и латиноси.

Номинацията на Грийн беше втората за поста, която приключи с провал, след като през февруари милиардерът Винсънт Виола също отказа да поеме длъжността. Според изданието "Милитари таймс", което съобщи първо новината, мотивът за решението на Виола бе, че той не бе в състояние да изпълни условията на американското министерство на отбраната, свързани с конфликти на интереси, заради семейния си бизнес. Всъщност той ръководи собствен бизнес в сферата на електронната търговия и освен това е собственик на отбора от Националната хокейна лига на САЩ "Флорида пантърс".

Министерството на сухопътните сили е част от Пентагона. Ръководителят му отговаря за материално-техническото осигуряване на американските сухопътни сили и за техните човешки и финансови ресурси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама