За седми път Тервел празнува в Деня на свети Георги Победоносец

07:00, 06 май 17 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тервел и тервелчани за седми път посрещат Деня на свети Георги Победоносец като ден на град Тервел.  Първото честване на 6 май като Ден на град Тервел бе през 2011 г. и съвпада с освещаването на новия църковен храм, носещ името на светеца.

По традиция, празникът ще започне с празнична литургия и водосвет в 8,30 часа, отслужени в храм „Св. Вмкч Георги Победоносец” от  Доростолския митрополит Амвросий и още шестима свещеници.

В службата с песнопения ще участва и Църковният хор при храма с диригент Живко Колев. За храмовия празник на миряните, църковното настоятелство със съдействието на Община Тервел, ще подготви и раздаде на гражданите курбан – за здраве и благополучие. Празничната програма ще продължи от 9,30 часа с 23-ото издание на общинския празник на фолклора, която дава сцена за изява на самодейните състави от читалищата и пенсионерските клубове в общината. Програмата на празника на фолклора  ще приключи с изпълненията на самодейците от читалището в Тервел  - танцово-певческа група „Добруджанска огърлица” и мъжка певческа група с ръководител Радка Адамова и представителен детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” с главен художествен ръководител Нели Денева. От 11 часа жителите и гостите на града ще се насладят на спектакъла на Капанския ансамбъл от Разград. Празничната му програма включва както обработен български фолклор, така и стари градски песни, руски романси и други. При дъждовно време, вместо на откритата сцена, концертите ще се проведат в залата на читалището, информират от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама