Затварят улици и площади заради честването на 6 май

07:37, 06 май 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централни булеварди и площади във Варна ще бъдат затворени за автомобили днес във връзка с честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия, предупредиха от общинската администрация.

Тържествата започват с архиерейска света литургия от 8 ч. в катедралния храм „Свето Успение Богородично“. След края й Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи водосвет на площад „Св. св. Кирил и Методий“ и ще благослови бойните знамена и представителните части на ВМС.

От 9,45 ч. до около 10,30 ч. ще бъде преустановено движението на автомобили на площад „Св. св. Кирил и Методий”; бул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. св. Кирил и Методий”; бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

След края на водосвета митрополитът ще поведе празнично общоградско шествие до паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 г. Там ще бъде отслужена заупокойна молитва и с военен ритуал ще бъдат поднесени венци и цветя. Заради шествието от 10,30 до около 11 ч. ще се ограничи автомобилното движение по бул. „Мария Луиза” – в частта от кръстовището с ул. „Шипка” до кръстовището с бул. „Сливница” (пътното платно в посока кръстовището с бул.„Цар Освободител“); кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Осми Приморски полк“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама