Жельо Бойчев: Третото правителство на Борисов е най-слабото

08:53, 06 май 17 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Третото правителство на Бойко Борисов е най-слабото досега“. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. Това съобщоха от БГНЕС. Той обясни, че първото е било избрано от 162 народни представители с голямата идея за раздаване на справедливост; втория път 149 народни представители са го подкрепили и са обяснявали как ще правят реформи във всички сфери, а всичко е приключило трагично. „Сега плахо, правителството „Борисов 3“ бе избрано със 133 гласа и дори няма пленяваща идея, само да изкарат мандата до край. Това може ли да бъде основна цел на едно правителство?“, попита той.

Жельо Бойчев подчерта, че голямото разминаване между БСП и управляващите е на първо място в политиките, които правителството заявява, че ще провежда. „Те смятат да продължават както досега, въпреки обещанията които са направили по време на предизборната кампания“, обясни той и подчерта, че преди изборите ГЕРБ са открили, че има образование, че доходите могат да бъдат вдигнати, че в България има голямо социално неравенство. След всичко това, се появяват управленски приоритети, които са „отстъпление от всичко онова, което е поето като ангажименти преди изборите“. „Това е правителство на подмяната. Българите, които гласуваха за тях, разбраха само, че са били излъгани“, категоричен бе той. Зам.-председателят на ПГ на левицата подчерта, че и патриотите също са излъгали своите избиратели и са се отказали от своите приоритети в името на властта. Жельо Бойчев попита защо, когато през 2013г. Атака е влязла в парламента, е имало какви ли не обвинения за някаква подкрепа на националистическа партия към правителството на Орешарски, а сега когато са в управлението с ГЕРБ, няма такова говорене.

„Очаквайте от нас да бъдем ясна алтернатива на политиката, която ще води това правителство“, заяви Жельо Бойчев. Той подчерта обаче, че БСП ще подкрепя правителството по няколко основни теми, изискващи национално обединение: председателството на България на Съвета на ЕС; външнополитическите приоритети на страната; въпросите на сигурността и суверенитета на страната и демографската ситуация. Бойчев изтъкна като първи знак за разбирателство по такива теми- декларацията за Македония, която е предложила ПГ на левицата и всички парламентарни групи са подкрепили.

На въпрос кой е основният интерес на България, Бойчев отговори: "благоденствието и сигурността на всеки един български гражданин."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама