Премиера на филм за Гена Димитрова на сцената на Пловдивска опера

09:41, 06 май 17 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 12-ти май, петък, от 19 часа сцената на Дом на културата ще събере на едно място вълнуваща среща-разговор, хубава музика и филмова премиера! В уютната атмосфера на формата "Опера Бутик" зрителите ще се срещнат с осиновената дъщеря на Гена Димитрова Милена Стойкова и Димитър Сотиров - автори на документалния филм "Обич за Гена". Те ще споделят спомени и интересни факти около живота на оперната прима, а баритонът Петър Данаилов, също родственик на Гена, ще поздрави публиката с любими арии.

Срещата ще завърши с ПРЕМИЕРА на филмовия музикален портрет на певицата, посветен на 75 г. от рождението й - "Обич за Гена". В него ще видите знакови изпълнения на великото драматично сопрано на сцени по цял свят, сред които Арена ди Верона, Ла Скала, Метрополитън, Нагоя, Неапол и др.

Ще звучат арии, дуети и терцети с партньори като Лучано Павароти, Хосе Карерас, Анна Томова-Синтова, Пласидо Доминго, Никола Мартинучи, Джакомо Арагал, Хуан Понс, Франко Фарина из опери на Верди, Пучини, Маскани и Джордано. Те се редуват със спомени за изпълнителката от нейни приятели и колеги.

За първи път -  непоказвани до този момент уникални кадри с Гена Димитрова зад сцената, по време на репетиция с партньори като Никола Мартинучи и Джузепе Джакомини и сред нейни приятели и близки. Зрителите ще видят и  вълнуващи моменти като награждаването на Гена Димитрова и Франко Дзефирели в Торе дел Лаго с Наградата „Пучини“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама