Три специализирани полицейски операции ще се проведат в Разградско през следващата седмица

11:50, 06 май 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода 8 – 14 май година ще се проведе ІV Глобална седмица на ООН за пътна безопасност, която е под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“. Целта е постигане на трайна промяна към по-ниски скорости, особено в населените места, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. В световен мащаб се предвижда провеждането на „Дни „Намали скоростта“ в градовете“ като ключов елемент от дейностите на местно ниво.

Органите на Пътна полиция имат пряк ангажимент по изпълнението на превантивната и контролна дейност за безопасност на пътя. В дните 8-14 май на територията на ОДМВР-Разград са планирани три специализирани полицейски операции, насочени основно към контрол по спазването на скоростните режими – в райони на учебни заведения в пиков час /започване или приключване на учебни занятия/, на участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия и в малки населени места, които обикновено не са обезпечени с пътни полицаи.

Ще се проведат и превантивни беседи с ученици във възрастовата група 16 – 18 години, на които да се препоръча да използват законовата възможност за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „АМ“ и „А1“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама