Русе отбеляза тържествено своя празник 6 май

14:09, 06 май 17 25 770 Шрифт:
Автор:

Мрачното време не попречи на Тържествената церемония по повод 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, която събра десетки русенци пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. 

В церемонията участваха Общинският духов оркестър, който изпълни военни маршове и патриотични песни. Последва строяване на почетния караул и приемането му от началника на Русенския гарнизон. Тържествено слово произнесе областният управител Стефко Бурджиев, а заупокойна молитва за загиналите за отечеството ни войни и благодарствен молебен по повод Деня на храбростта и Българската армия, отслужиха свещенници от Русенската епархия. В края на церемонията официални лица, граждани и гости на града поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. 

 

Със заповед на Министъра на отбраната, орден "Свети Георги" 3-та степен бе връчен на ст.л-т Васила Илиева - ветеран от Втората световна война, която чества и 90-годишен юбилей. 

 

Заради лошото време бяха отменени някои от проявите на открито, като въпреки това се предвижда вечерта да завърши с бляскав спектакъл с участието на обичаните Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Ice Cream“. Публиката ще може да се наслади на изпълненията на звездите от 20.30 ч. на площада пред сградата на Общината.

 

Програмата по случай Празника на Русе продължава и на следващия ден - неделя, 7 май. На стадион „Дунав“ от 11 ч. ще се проведе Международна киноложка изложба, организирана от Община Русе, Европейската Федерация по кинология и Българския републикански киноложки съюз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама