Пхенян: Няма да признаем резолюцията на Съвета за сигурност на ООН

14:09, 06 май 17 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пхенян никога няма да признае резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, осъждаща изстрелванията на балистични ракети в Северна Корея, и ще докаже абсурдността на тези документи." Това се посочва в изявление, разпространено днес от Министерството на външните работи на КНДР.  Това съобщиха от ТАСС.

Тамошните власти казват: „Съветът за сигурност на ООН продължава да води политика на двойни стандарти. Той не отговори на тестовете на американската междуконтинентална балистична ракета "Минитмен III" с обсег над 6000 км. В същото време оттам продължават да осъждат и заплашват Пхенян с налагане на допълнителни санкции за стартиране на балистични ракети, и то на собствена територия“.

„При тези условия КНДР ще продължи да предприема мерки за укрепване на силите си, с цел противопоставяне на заплахите от страна на Съединените щати“, пише в изявлението.

На 3 май военновъздушните сили на САЩ извършиха тестово изстрелване на междуконтинентална балистична ракета „Минитмен III“. Според американските военни, тестът е бил успешен. Ракетата прелетя 6700 км от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния и се приземи в близост до Куаджалин в Южния Пасифик, която е част от Маршаловите острови. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама