Руските хакери плашат и Германия преди изборите

15:46, 06 май 17 / Свят 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният секретар на Социалдемократическата партия на Германия (SPD) Катарина Бърли смята, че хакерската атака срещу предизборния щаб на френския кандидат за президент Еманюел Макрон е предупредителен сигнал и за германските политици. Това предаде БГНЕС. 

В интервю за „Функе“ тя посочи, че съществува опасност от онлайн нападения покрай насрочените за септември избори за Бундестаг, както и от редица други престъпления за демокрацията.

Бърли заяви, че SPD се опитва да се придържа към най-новите стандарти за гарантиране на защитата на своята цифрова инфраструктура.

"В същото време работим в тясно сътрудничество с компетентните органи. Разбира се, ние също така разбираме, че не може да има абсолютна сигурност", допълни лидерът на социалдемократите.

Снощи от предизборния щаб на френския кандидат-президент Еманюел Макрон съобщиха, че техни имейли и счетоводни документи са изтекли в интернет в резултат на "масивна и планирана хакерска атака". Те са били публикувани на уебстраницата на "Уикилийкс" и са с обем от близо 9GB общо.

"Циркулиращите (в интернет пространството) файлове са били публикувани преди седмици, вследствие на хакерска атака срещу професионалните и личните електронни пощи на няколко представители на партията", заявиха те. Екипът на Макрон подчерта още, че документите са "законни".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама