ЦИК обяви Севим Али за депутат от Бургас

16:14, 06 май 17 / Политика 25 1410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви Севим Исмаил Али за народен представител от Втори изборен район – Бургаски. Той беше на трето място в предизборната листа на ДПС в Бургас. Али става депутат, след като преди това двама души, заемащи първото и второто място в листата, се отказаха да влизат в парламента.

С Решение на Народното събрание от 26 април 2017 г. бяха прекратени пълномощията на Камен Костадинов като народен представител от Втори изборен район – Бургаски. Той влезе като водач на местната листа на ДПС, но се отказа в полза на втория след него Дурхан Мустафа. Това стана, след като деветият в листата Ангел Исаев, който получи най-много преференции благодарение на това, че номерът му в списъка съвпадна с този на бюлетината на ДПС, отказа да отстъпи депутатското си място на Мустафа и се обяви за независим народен представител.

Така на 27 април ЦИК обяви Дурхан Мехмед Мустафа за избран за депутат. Няколко дни по-късно обаче самият Мустафа също се отказа да става народен представител.

Предвид горното ЦИК реши да обяви третият в листа на ДПС в Бургаски район Севим Али за депутат в 44-ото Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама