„Нефтохимик“ се събуди – разби с 4:1 „Локомотив“

20:07, 06 май 17 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нефтохимик“ сякаш се събуди от зимен сън и след поредица от загуби най-сетне показа футбола, който искат да гледат неговите привърженици. В мач от 31-ия кръг на Първа лига във втората осмица бургазлии разбиха „Локомотив“ от Горна Оряховица с 4:1. Головете за победата вкараха Иван Вълчанов, Галин Иванов и Владислав Романов на два пъти. За гостите се разписа Атанас Фиданин от дузпа.

През първото полувреме „шейховете“ реализираха един гол във вратата на съперника. Попадението беше най-красивото от мача – Вълчанов засече топката от воле след рикошет в крак на съотборник. Кълбото влетя неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на гостите. Минутата бе 36-ата, резултатът 1:0, така и приключи полувремето.

Само три минути след началото на втората част именикът Галин Иванов удвои резултата в двубоя.

Гостите намалиха с попадение на Фиданин в 63-ата минута от дузпа, която беше отсъдена за игра с ръка на Хашев. В същото време за бурен протест срещу решението но съдията от резервата скамейка беше изгонен помощник-треньорът на Нафтата Владимир Манчев.

Бургазлии преспаха съперника си с трети гол в 71-ата минута. Владислав Романов направи резултата 3:1, след като беше изведен от Галин Иванов и прониза вратата на гостите след остър шут в долния ляв ъгъл на вратата. В последната пета минута от даденото продължение на срещата Романов вкара втория си гол в мача и фиксира крайното 4:1.

С днешните три точки „Нефтохимик“ запазва третото място в класирането в групата с актив от 31 точки. Следващия мач бургазлии се изправят срещу „Монтана“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама