Нощ на литературата ще се проведе в Добрич

07:56, 10 май 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Йордан Йорданов и двама от заместниците му ще открият четенията в Нощта на литературата в Добрич, съобщиха от общинската администрация. Градът се включва за трета поредна година в международната инициатива, която е под егидата на EUNIC България.


Днес от 18.00 до 22.00 часа се организират нощни литературни четения на три места в града.
Първото читателско гнездо ще бъде Регионалната библиотека "Дора Габе", където по предложение на посолството на Белгия ще се чете "Петрония" на Амели Натомб. Там четенето ще бъде открито от заместник-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Ще се включи и 29-годишният учител и поет Венцислав Рачев. В дом-паметника "Йордан Йовков" по предложение на Руския център ще се чете "Дъга за приятел" от Михаил Самарский. Четенето ще открие заместник-кметът арх. Боян Коларов. Ще чете и адвокат Пенчо Иванов - автор на книги с проза и на една пиеса.


Кметът Йордан Йорданов ще открие четенето в третото читателско гнездо в музея в градския парк. По предложение на фондацията "Детски книги" там ще се чете "Приказка за синьото кълбо" на Андри Снайр Магнасон. Там в четенето ще се включи и осмокласникът Александър Петров, автор на поетична книга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама