Омбудсманът за четвърти път вкарва законопроект срещу изнудваческия чл. 417 от ГПК

08:29, 10 май 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърти път Мая Манолова вкарва в парламента законопроект срещу Частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Това заяви пред bTV републиканският омбудсман Мая Манолова. "Законопроектът е срещу лошите практики за недвижимите имоти, където собственика изобщо не може да възрази срещу оценката на имота. Също така е за отмяната на правомощията на банките и премахването на прословутия чл.417 от ГПК", заяви Манолова.

Тя е категорична, че се опитва да се запушат пробойните, които използват банките, да се намалят таксите на ЧСИ. "Това също ще е тест на това НС, дали депутатите ще застанат на страната на българските граждани.Имам тревожни новини, че ЧСИ търсят лоби в НС. Това го внасям за четвърти път и ЧСИ се оказаха по силни от мен, от гражданите и от депутатите", коментира омбудсманът.

Манолова отново потвърди думите си за срещата в ЦУМ по случая Герговгейт. "Да срещахме се в ЦУМ, имаше такава среща. Беше по искане на БСП, имаше и други членове на партията. Целта беше да ме откажат от кандидат президент, защото имах най-много номинации. След това аз излязох с открито писмо. Ако се върнете към 15 август 2016 г. ще си припомните. Този разговор публично го оповестих, но не се спрях на мястото на срещата. Тогава Георги Гергов беше част от ръководството и на ИБ на БСП и от най-приближения на Корнелия Нинова", заяви Манолова.

В писмото си от август 2016 г. тя обявила, че БСП си има персонална номинация - на председателя, за което смятала, че не е правилно и справедливо. "Сега дебатите се плъзгат по повърхността, а не по същество", отсече Манолова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама