Сирийците в Елин Пелин няма да получат лични документи от общината

08:49, 10 май 17 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийското семейство, което от 3 месеца живее в Елин Пелин и днес няма получи документи за самоличност от общинската администрация. Това научи topnovini.bg от секретаря на общината Симеона Попгеоргиева. Срещу Бежанците скочиха местните жители още на 13 февруари т. г. Те публично обявиха, че няма да позволят в техния град да живеят сирийци. Със законови процедури на тяхна страна застана и патриотичният кметът на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов.

Сирийското семейство продължава да е без лични документи, не са им издадени лични карти. Въпреки, че имат хуманитарен статут общината отказва да издаде документи. Днес те отново ще направят поредния опит, но със сигурност ще ударят на камък. "Има законова процедура за издаването на документи. Все още нищо не сме получили от тях. Заявленията, които се подават за документи те не са ги подали в законоустановения срок", обясни пред topnovini.bg секретарят на общината Симеона Попгеоргиева. Кметът Симеонов пък беше в среща и не успя да отговори на въпросите.

Майката в семейството Фатима рядко излизала извън къщата, само веднъж в седмицата. Тя се страхувала, защото можело да се повторят насторенията срещу нея от 13 февруари. "Видяхте какво се случи, аз съм жена какво ще правя, ако стане същото", пита Фатима пред bTV.

"Не знам защо не ни регистрира общината, аз познавам много такива хора и те са били регистрирани", казва и Акрам Наюф.

"Нищо ново не се случи за тези 3 месеца. Едни други хора са ни обещали да решат този проблем, но засега няма документи. Бихме желали да работим и да оправим нашето положение. Нищо лошо никой не ни е направил от събитията на 13 февруари. Ако получим лични карти ще имаме свобода и където се установим там ще работим, да ние искаме да се интегрираме. Очакваме от 3 месеца и нямами никакъв отговор, ще видим и днес. Бих желал да получим документи, но не мисля, че ще стане", коментира и Фахим от сирийското семейство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама