Специализираната прокуратурата отбелязва троен ръст на повдигнатите обвинения през първото тримесечие

08:49, 10 май 17 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Троен ръст на повдигнатите обвинения за първите три месеца на 2017 г. спрямо същия период на миналата година отбелязва Специализираната прокуратура. Това се разбира от данни, които Министерство на правосъдието е предоставило на депутат от опозиция по негово искане, предаде БГНЕС. По делата за борба с организираната престъпност през първото тримесечие на тази година са внесени 76 прокурорски акта. Броят на прокурорските актове за периода януари-март 2016 г. е бил 23.

36 лица са осъдени или санкционирани за първото тримесечие на годината, става ясно от справката. За същия период през 2016 г. осъдените са били 30. Присъдите, които са постановени за първите три месеца от Специализирания наказателен съд, са едва 9.

Министерството на правосъдието информира още, че Главна дирекция за борба с организираната престъпност в МВР има множество запитвания от партньорски служби – общо 390 на брой. Най-много запитвания към ГДБОП са отправяни от Германия – 74, от Великобритания – 38 и от Белгия – 31.

За първото тримесечие на годината Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество е приела 21 решения за образуване на производства и внасяне на искове за обезпечения за близо 10 млн. лв. Образувани са още 27 граждански дела за конфискация на имущество на обща стойност от 40 млн. лв. за същия период на 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама