Правителството сменя шефа на НАП

09:56, 10 май 17 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството ще смени изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП). Това ще стане днес на заседание на Министерски съвет, става ясно от Дневния ред на събирането на кабинета "Борисов 3". В точка 5 от Дневния ред ще се разгледа "Проект за решение за освобождаване и назначаване на изпълнителен директор на националната агенция по приходите".

Според източници на topnovini.bg досегашният шеф Бойко Атанасов ще бъде освободен, а на столът му вероятно ще седне досегашната му заместничка Галя Димитрова. Все пак правителството запазва принципа на избор на данъчен №1 в България и все на правителство на ГЕРБ се пада честта да сменят изпълнителния директор на НАП. 

Атанасов бе заместник на Красимир Стефан и го замени на поста, когато Стефанов влезе в парламента като депутат от ГЕРБ. Така Атанасов оглавяваше приходната агенция повече от 4 години.  Бойко Атанасов е в системата на приходната администрация от 1996 г. Бил е последователно началник на данъчна служба "Люлин", заместник териториален данъчен директор в ТДД София и териториален директор на НАП София. Става заместник изпълнителен директор на приходната агенция през февруари 2009 г., а от 2013 г. е изпълнителен директор на НАП.

Сега отново по същия ред данъчен №1 ще стане Галя Димитрова. В момента тя е заместник изпълнителен директор "Оперативни дейности" и ръководи част от оперативните дейности в НАП. Отговаря пряко за основни функции на НАП - контрол и ревизии. До назначаването си през 2013 г. за заместник изпълнителен директор, Димитрова оглавява териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" на НАП.

Преди освобождаването на Бойко Атанасов пък правителството ще назначи нови областни управители на Хасково, Смолян и Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама