"Уикенд туризъм" от 11 до 13 май в Русе

11:51, 10 май 17 25 779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод Тринадесетото туристическо изложение и съпътстващият го Десети фестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе“, който ще се проведе от 11 до 13 май. Присъстваха заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и експертът Даниела Бирова, съобщават от пресцентъра на общината.

„В дните, посветени на изложението, за пореден път ще покажем, че Русе е столицата на Дунавския туризъм“, заяви г-н Савов в началото на пресконференцията. По думите му стана ясно, че към момента участие са заявили 163 участници и организации, арусенското изложение се класира на престижното второ място по посещаемост и интерес, след столицата София, изпреварвайки Велико Търново и Варна.

Г-н Савов разкри, че тазгодишното събитие включва нови инициативи, сред които „Фестивал на Дунавската кухня“, който ще възроди и презентира кулинарния туризъм. Това събитие е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона. 

Кулинарно шоу ще се проведе на площад „Свобода“ на 11.05.2017 г. от 12:30 ч. със специалното участие на Иван Звездев и екипи от местни ресторанти.              Друга интересна инициатива е забавното предизвикателство за всички участници и посетители на изложението – опознавателна игра „На лов за истории – записките на един пътешественик в Русчук“, като чрез загадки, участниците ще научат повече за Русе. Предвидени са и много награди. Повече информация може да бъде намерена тук:

(https://www.facebook.com/events/1442177032538914)

На 11 май, от 13 часа, в зала „Европа“ ще се състои среща-дискусия с представители на Министерството на туризма на тема „Туристически район от Дунав – учредяване и възможности за развитие“.

„Първият ден от изложението ще е посветен на фолклора, вторият на Биг Бенд парад с участници от Русе, Велико Търново и Габрово, а третият - на естрадата, завършващ с концерт на обичаната Тони Димитрова“, добави още г-н Савов. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама