Мустафа Карадайъ: След като МС е взел решение за Мария Габриел, остава ни да я подкрепим

12:24, 10 май 17 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При взето решение от МС, няма друго какво да направим, освен да подкрепим Мария Габриел за еврокомисар, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

В правомощията на МС е да предложи еврокомисар, но въпросът е малко по-различен – доколко и как МС носи своята отговорност, защото от около 9 месеца ние нямаме еврокомисар, посочи Карадайъ.

Според него това е отказ от власт в европейските институции. За Карадайъ е важно и какъв ресор ще имаме, защото предишният ни еврокомисар заемаше много важен ресор и това е тема, която трябва да бъде коментирана.

Лидерът на ДПС изложи позиция и по внесения от ГЕРБ законопроект за въвеждането на мажоритарния вот, като посочи, че ще се запознаят с това, което е предложено. Ние бяхме ясни преди , по време на кампанията и след референдума, продължи той. Ще я изразим и от трибуната на НС , нещо повече - нашите избиратели я изразиха по време на референдума. Би било добре да се направи един семинар на тази тема, защото доста експерти се изказаха по темата. От ДПС считаме, че добре познаваме материята , темата и много отговорно се отнасяме към нея, подчерта Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама