Предават на германски съд изнасилвач и трафикант на жени от Добрич

12:31, 10 май 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Незабавното предаване  на Венцислав Д. от Добрич на германските съдебни власти допусна Окръжният съд, съобщиха от пресцентъра му. Срещу мъжа има издадена Европейска заповед за арест. Искането за предаване на българския гражданин е издадено от прокуратурата в Траунщайн, Германия. Той е обвинен в извършването на трафик на жена от Варна на територията на Германия  с цел да бъде използвана за развратни действия, както и в нейното изнасилване.

Според заповедта за задържане, от началото на юли до средата на август миналата година мъжът, в съучастие с други двама души, е принуждавал жертвата да проституира първо в Мюнхен, а след това в Розенхайм. Жената била убедена да замине за Германия с обещанието, че там ще може да работи като камериерка в хотел. Още след пристигането в Мюнхен е изнасилена от добричлията. Според германското законодателство, двете деяния се наказват с лишаване от свобода за срок до 10 години.

В съдебното заседание мъжът даде съгласие доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти за провеждане на наказателно производство срещу него. От Германия е получено уверение, че, ако българинът бъде осъден, той ще излежи присъдата си в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама