Условна присъда за подкуп на полицаи наложи съдът в Добрич

16:14, 10 май 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок наложи Окръжният съд в Добрич спрямо Атанас Ст. от село Черна, Добричко за подкуп на полицейски служители. Наложена му е и глоба от 300 лева, съобщиха от пресцентъра на съда.

Магистратите признаха 51-годишния мъж за виновен в това, че на 16 септември миналата година в село Козлодуйци е дал 50 евро на двама младши полицейски инспектори, за да не му съставят акт за допуснато нарушение по Закона за движение по пътищата.

Мъжът е управлявал лек автомобил „Сеат“, когато е бил спрян за проверка. Униформените установили, че в колата му няма пожарогасител, който е част от задължителното техническо оборудване на автомобилите.  При проверка на документите на колата се оказало, че колата е спряна от движение за срок от 30 дни. След като разбрал, че ще му бъде съставен акт, Атанас се уплашил и решил да даде подкуп на полицаите. Приближил полицейския автомобил и пуснал на пода банкнотата от 50 евро с думите:„Да ви дам някой лев да се почерпите“. Полицаите незабавно уведомили за случилото се дежурния служител в  оперативната дежурна част при Второ РУ на МВР - Добрич.

Мъжът е признал вината си, поради което е осъден по процедурата на съкратеното съдебно следствие. В резултат на това първоначалната присъда от 9 месеца лишаване от свобода е намалена с една трета.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама