Продължава реконструирането и проектирането на улици в „Южен“

16:26, 10 май 17 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По отсечката на улица "Етна", заключена между „Славееви гори“ и „Стефан Стамболов“ в близост до училище „Димитър Талев“ за първи път е положен асфалт, изграден е тротоар и е възстановено уличното осветление. Дейностите са на стойност 22 хиляди лева и са покрити от отпуснатите през февруари с решение на общинския съвет 300 000 лв. целево за „Южен“.  "Дълги години „Етна“ беше само едно екзотично име на улица в Пловдив с наистина вулканичен пейзаж, а сега вече действително е улица", каза кметът на район "Южен" Борислав Инчев. Той съобщи, че в края на работната седмица ще бъде открита официално и също изцяло обновената ул. „Борис Шивачев“, където е направено удължение и са монтирани осветителни тела.

Вече е в ход проектирането на две продължения на ул. „Беломорска“, от обръщалото на рейсовете и от новия жилищен комплекс, така че тя да се свърже с булевард „Александър Стамболийски“ и улица „Димитър Талев“, за да е много по-функционална за жителите на квартала. Общата дължина на двете нови отсечки ще е близо километър и половина.

Предстои и сключване на договор за проектиране на удължаването на ул. „Никола Карев“, която ще достига до ул. „Пере Тошев“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама