Пловдивски депутати оглавиха 6 парламентарни комисии

16:35, 10 май 17 / Политика 25 465 Шрифт:
Автор:

Народните представители утвърдиха състава на всички парламентарни комисии днес. Начело на 6 от тях ще бъдат депутати, избрани от Пловдив и Пловдив област.

Менда Стоянова, която е народен представител от ГЕРБ, отново остава  начело на комисията по бюджет и финанси.  Колегата на Стоянова Константин Попов, който е депутат от Пловдив област, застава за първи път начело на  комисията по отбрана. Димитър Лазаров също от ГЕРБ Пловдив, избран от Пловдив, заема поста председател на комисията зa ĸoнтpoл нaд cлyжбитe зa cигypнocт, пpилaгaнeтo и изпoлзвaнeтo нa cпeциaлнитe paзyзнaвaтeлни cpeдcтва. Очаквано бившият министър на културата Вежди Рашидов, избран от Пловдив град ще отговаря за комисията по културата и медиите.

Неговият предшественик в тази комисия Славчо Атанасов е избран да ръководи комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Атанасов е бивш кмет на Пловдив, който беше избран за депутат от листата на Обединените патриоти. Неговият колега, но от областта - Борис Ячев ще отговаря за комисията зa бopбa c ĸopyпциятa, ĸoнфлиĸт нa интepecи и пapлaмeнтapнa eтиĸa.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама