Откриха новата общинска зала за художествена гимнастика в Стара Загора

17:21, 10 май 17 25 838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествен водосвет днес в Стара Загора бе открита новата общинска спортна зала за художествена гимнастика. Тя дава  възможност на състезателките от двата спортни клуба – „Берое“ и „Елит“ да тренират в прекрасни условия и да печелят още повече успехи.

Стойността на извършения от Община Стара Загора проект за „Преустройство на съществуваща зала за борба в Зала по художествена гимнастика“ е 308 024 лв. Основната цел на извършените строително-монтажни работи е свързана с осигуряване на икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация, хигиена, опазване здравето и живота на хората и едновременно с това подобряване общия естетически вид на сградата. Изградени са 140 места за зрители край двете игрални полета.

„Само преди няколко месеца тази зала, бившата зала за борба, бе в неугледен вид, непригодна за каквито и да било тренировъчни дейности. Днес тя изглежда много по-добре – светла, просторна, красива и оборудвана. Тя става ваш дом – дом на ухдожествената гимнастика, спорт, донесъл толкова много радости през последните години“, каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя пожела на гимнастичките в залата да идват с удоволствие, да са усърдни в тренировките и да се вслушват в треньорите си, защото това е техният втори дом. Чахова се обърна към треньорите и клубовете и ги насърчи да работят със себеотрицание и усърдие, и да защитават реномето на художествената гимнастика в града.

В СКХГ „Елит“ тренират 86 деца, съобщи основателят и старши треньор на клуба Кремена Искренова. Под ръководството на старши треньора Антоанета Терзиева в клуб „Берое“ тренират 65 състезателки, като най-малките са на 4-годишна възраст.

Със свои изпълнения малките грации от двата клуба благодариха за подкрепата и поздравиха присъстващите в залата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама