"Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард на една сцена

18:18, 10 май 17 / Култура 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хорът „Мистерията на българските гласове“, който се завърна от успешно турне в САЩ се готви в началото на юни да представи изцяло новия си репертоар Той ще излезе и в албум през есента. Последните композиции, създадени специално за уникалните певици, са от края на 90-те години и затова се очаква с изключителен интерес концертите на 6 юни в столичната зала „България“ и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.

В проекта участва и Лиса Джерард, която по време на записите споделя, че това за нея е сбъдната мечта. Тя смята, че „Мистерията на българските гласове“ е върхът за една певица като глас и изпълнителско изкуство.

И на двата концерта Джерад ще бъде редом до нашите изпълнителки. 56-годишната австралийка е певица и композитор на филмова музика. Кариерата й започва през 1981 г., а световна слава й носи работата с Брандан Пери. През 2000 г. печели Златен глобус за създадената съвместно с Ханс Цимер музика за филма „Гладиатор“. Добре позната е със специфичния си контраалт.

 

Произведенията, които публиката ще има удоволствието да чуе по време на концертите са нейни и на композиторите Петър Дундаков и ирландеца Джулс Максуел.

На сцената също ще излязат перкусионистите Дейвид Кукерман и Себастиан Флаиг, Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Димитър Карамфилов (контрабас), бийтбоксърът Suiller и изпълнители от Софийската филхармония. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама