Услугата "Топъл обяд" в Разград се удължава до края на 2019 г. 

18:29, 10 май 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предоставянето на топъл обяд за нуждаещи в Разград ще продължи до края на 2019 г., съобщиха от пресцентъра на общината. Споразумението между общината и Агенцията за социално подпомагане за удължаване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица е подписано в началото на май

Осигурените средства за хранителни продукти за едно лице от целевата група се определя в размер на 2.50 лв. за ден.  Общата сума на допустимите разходи за изпълнение на договора възлизат на 83375,00 лв. за закупуване на хранителни продукти за 50 лица и не повече от 5527,75 лв. за административни разходи и 5527,75 лв. за съпътстващи мерки.

Основната дейност по договора е осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб за 50 лица. Целевата група са лица и семейства на месечно подпомагане; такива с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; както и скитащи и бездомни деца и възрастни.

Към настоящия момент дейностите по предоставяне на храна за обяд се извършват и в рамките на договор между Община Разград и Фонд „Социална закрила” за реализиране на социалната услуга ”Обществена трапезария”. Дейностите ще продължат до края на декември тази година. Потребители на услугата са също 50 лица в риск.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама