Полицаи, лекари и прокурори ползват общински жилища във Варна

19:02, 10 май 17 25 780 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко дни след като стана ясно, че зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев живее в общински апартамент от 110 кв. м, за който плаща под 90 лв. месечен наем, общинската администрация пусна в официалния си сайт списъка с всички наематели на жилищата от фонд „Ведомствен“. Те са общо 43, като единият от апартаментите е предоставен на Окръжния съд за т.нар. „Синя стая“ за изслушване и разпити на деца.

Сред останалите 42-ма наематели най-много са общинарите от всякакъв ранг – от шефове на дирекции до младши експерт, инспектори, служители в общински предприятия. Четирима са служители на МВР, въпреки че силовото министерство си има собствен ведомствен фонд във Варна. Сред тях са комисар Никола Панчев, началник на отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция на МВР, както и бившият вече зам.-директор на областната дирекция Андрей Ангелов.

От 6 години общински жилища ползват прокурорът от Окръжната прокуратура Милен Ставрев и следователят от Окръжния следствен отдел Ивелин Стаматов. Сред съседите на зам.-кмета Пейчев в блока на бул. „Цар Освободител“ 88 са трима шефове на клиники в университетската болница „Света Марина“ - Елица Енчева (на клиниката по лъчелечение), Явор Енчев (на клиниката по неврохирургия) и Вилян Платиканов (на клиниката по анестезиология и интензивно лечение).

Публикуваният списък не съдържа размера на месечните наеми, но според запознати те варират от 30 до 90 лева според местоположението на жилището, квадратурата му, конструкцията на сградата, изложението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама