"Дете и пространство" изпрати трима абитуриенти

19:09, 10 май 17 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тържествено изпращане на трима абитуриенти от Сдружение „Дете и пространство“ се проведе днес в Пленарна зала на Община Русе, съобщиха от местната администрация.

На събитието присъства и директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, която връчи подаръци на абитуриентите от името на кмета Пламен Стоилов, с поздравления към целия екип на сдружението, децата и родителите, които ползват социалната услуга.

„Гергана, Иван и Людмил са децата, които имаха търпението и куража да се изучат и да преминат през един много труден етап от своето развитие, през който сме преминали всички ние, но в едни по-различни условия и подкрепа. Именно за това, тези прекрасни деца заслужават цялото наше внимание. Пожелавам им да са здрави, да не спират да мечтаят и да сбъдват мечтите си. Благодаря на професионалистите, които работят в сдружение „Дете и пространство“ и помагат на децата да се чувстват добре“ сподели още Личева.

„Веселият талисман“ на групата Гергана, и „майсторът на всяка техника“ Людмил, както ги описаха техните приятели, завършват Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“, а „добродушният помощник“ Иван завършва Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“.

Празничната програма беше разнообразна, като в нея се включиха самите деца от сдружението, както и ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Събитието получи благословията на Негово Високопреосвещенство Русенски Митрополит Наум и премина под патронажа на кмета на Община Русе - Пламен Стоилов.

Сдружение “Дете и пространство“ и Община Русе са пример за отлично сътрудничество в предоставянето на социални услуги за деца. Подкрепяйки много деца и техните семейства, те им осигуряват достъп до различни социални и здравни услуги с високо качество, някои от които са единствени по своя характер в България, отбелязаха по този повод от местната администрация в крайдунавския град.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама