Продължават дейностите по проект за възрастни и хора с увреждания в Сливенско

07:30, 18 май 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнението на дейностите на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник" към Домашен Социален патронаж - Сливен" продължават.

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на хора с увреждания и хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване в община Сливен, в отговор на комплексните им потребности, включително и здравни, с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

След подписване на допълнително споразумение за безвъзмездната финансова помощ е в размер на 857810.32лв., като финансирането от Европейския социален фонд е на стойност 729138.78лв. и Национално финансиране на стойност 128671.54лв.

Обхванатият брой потребители на услугата е 305 лица, които се обслужват от 117 броя лични асистенти. Социалната услуга „личен асистент" се предоставя на територията на гр.Сливен и населените места – гр.Кермен, с.Трапоклово, с.Драгоданово, с.Жельо Войвода, с.Крушаре, с.Ковачите, с.Селиминово, с.Ичера, с.Злати войвода, с.Самуилово, с.Камен, с.Глушник, с.Гавраилово, с. Старо село и с. Бяла.

Продължителността на изпълнение на проекта е 22 месеца и ще завърши до 01.12.2017 година.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама