Представят „Съкровищата на Шабла” в Нощта на музеите

07:00, 18 май 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Европейската нощ на музеите Националният природонаучен музей разкрива „Съкровищата на Шабла“. Съвместно със Зеления образователен център в Шабла, в музея ще бъдат представени две изложби и документален филм, посветени на природните и културни забележителности в района на Шабла и Приморска Добруджа, съобщават домакините от ЗОЦ.

Фотографската изложба „Шабленския Фар“ включва 16 фотографии на най-стария фар по българското Черноморие и е посветена на 160-тата годишнина на фара. Автор на фотографиите е Наньо Нанев, работил като "пазач" на фара в продължение на 25 години.

Фотографската изложба “Дивият свят на Североизточна България” представя богатото биоразнообразие и природната красотата на този район. Автори са четирима фотографи и природозащитници Младен Василев, Чавдар Николов, Виктор Василев и Димитър Георгиев, посветили своето време и енергия на проучването и опазването на дивата природа на България.

Филмът „Съкровищата на Шабла“ разкрива природните и културни забележителности в района на Шабла и Приморска Добруджа и ще бъде прожектиран в зала Левентис.

Съчетанието между многовековна история и уникална природа ще бъдат представени на 20 май от 18 ч., посочват още от Зеления образователен център.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама