Предлагат един цвят за всички санирани сгради в Пловдив

07:39, 18 май 17 25 649 Шрифт:
Автор:

Общинските съветници от местната коалиция "Кауза Пловдив" внасят за разглеждане предложение за единно цветово фасадно решение на сгради попадащи в обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  Според вносителите градустройствените и природни фактори, конкретни климатични условия както и влошената екологична характеристика на зоната предполагат необходимостта от вземане на единно решение.

"Според изискването на програмата всяка сграда се проектира от различени изпълнители. Липсата на съгласуваност между отделните екипи и обща концепция на Община Пловдив застрашава уникалният ни град от да изгради естетическа заобикаляща ни среда", е още един от мотивите за предложението на съветниците от "Кауза Пловдив".

Предложението за цвета е на арх. Васил Василев. След задълбочена теоретическа обосновка и екологична съобразност той представя 3 варианта-основен цвят светло бежов "Сахара"  с допълнителен пастелен син цвят, основен цвят светло бежов "Сахара" с допълнителен пастелен зелен цвят или основен цвят светло бежов "Сахара"  с допълнителен пастелен цвят охра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама