Осъдиха ефективно варненка, ощетила фирма за бързи кредити

07:52, 18 май 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на 47-годишна жена за измама при теглене на бърз кредит. Д.С. беше призната за виновна, че на 8 юли 2015 г. с чужди данни изтеглила 350 лева.

По това време подсъдимата на граждански договор извършвала рекламни дейности към кредитно-консултантска фирма, като при въвеждане на информация за проведените срещи с потенциални клиенти имала достъп до техни лични данни. Поради изпитвани финансови затруднения тя решила да изтегли бърз заем от името и с личните данни на друга жена. През интернет, чрез подадена на сайта на столична финансова компания онлайн заявка, тя поискала отпускане на бърз кредит. После в телефонен разговор с оператор на компанията се представила отново с чуждите имена и лични данни, но предоставила номера на своя собствена банкова сметка за превеждане на отпуснатия кредит. С последващи банкови операции и прехвърляне в други сметки тя усвоила парите.

Жената има предходна съдимост, съобщиха от пресслужбата на ВРС. За конкретното деяние съдът я осъди на 6 месеца лишаване от свобода, като приведе в изпълнение и наложеното й с влязла в сила присъда през 2014 г. наказание за длъжностно присвояване – лишаване от свобода за две години и половина. Изпълнението на наказанието следва да бъде при първоначален строг режим в условията на затвор.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама