Реорганизират движението по Аспаруховия мост

09:00, 18 май 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По две ленти за движение в двете посоки се обособяват на Аспаруховия мост, където продължават ремонтните дейности. Реорганизацията се прави за улесняване на трафика по съоръжението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Досега автомобилите към центъра на Варна преминаваха по три ленти, а в посока южните квартали и Бургас – само в една.

В момента се изпълнява вторият от общо четирите етапа в предвидените за това лято ремонтни работи. Колите преминават по ремонтираните в първия етап ленти, а ще бъдат затворени неремонтираните. 

При третия и четвъртия етап ще бъде затворено платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6:30 ч. и 10:00 ч. и 16:30 ч. и 20:00 ч. ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона. Целта е автомобилите да пътуват по-безопасно в натоварените часове.

За улеснение на трафика, идващ от АМ „Черно море“, преди Аспаруховия мост ще бъде стеснен участъкът преди изхода от квартал „Аспарухово“. При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. Автобусната спирка за квартал „Аспарухово“ временно ще се премести в съседното платно, а за посока Варна остава без промяна.

Скоростта на движение за всички превозни средства при ремонтните дейности е до 40 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване поради по-бавното придвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение. Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ „Черно море“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама