Опоненти на Нинова в БСП се събраха в Казанлък

09:12, 18 май 17 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешнопартийната опозиция се събра в Казанлък по повод кръгла маса свързана със 125-годишнината от създавенето на местната организация. Това съобщиха социалисти присъствали на форума вчера. По думите им там са дошли опонентите на Корнелия Нинова - бившият председател на партията Михаил Миков, дългогодишният депутат Янаки Стоилов, както и Евгений Белий, председател на районна организация в София. Белий разкритикувал БСП, че няма ясно описана алтернатива, нито идеи, с които предлага на хората качествен скок в техния живот и надежди за бъдещето. Според него БСП не е алтернатива на ГЕРБ. Той обвинил Корнелия Нинова, че е приключила разговора за „идейната чистота“.

Партийната организация в Казанлък е една от структурите в БСП, които не искат да приемат политиката на новия председател Корнелия Нинова. На 24 февруари т.г. председателят на БСП в Казанлък Николай Терзиев подаде оставка с мотив, че „с оставането на този пост подлагам на риск резултатите от предстоящите парламентарни избори в Община Казанлък и нещо още по-опасно застрашавам целостта и функционалните способности на цялата партийна организация“, съобщиха тогава от структурата. Той се отказа и от участие кандидат-депутатската листа, след като бе разпространено съобщение, че БСП Казанлък не приема листата на кандидатите, определена от Областния съвет на паритята. Говори се, че е бил обиден от неизбираемото място, което са му отредили.

Сегашният председател пък, живеел в София, но членувал в Казанлък. Той бе избран на 7 април т.г. На партийния форум казанлъшките социалисти са направили анализ на изминалите извънредни парламентарни избори, отчели са недостатъците и проблемите по време на предизборната кампания и са очертали задачите пред казанлъшката партийна организация, се казва в съобщение на структурата до медиите.

Като втора точка в дневния ред на социалистите е бил заложен избор за председател на ОбС на БСП-Казанлък. След проведеното тайно гласуване на делегатите е избран Станимир Стефанов, който е получил гласовете на 76 делегата от общо 124.

Според съобщението на БСП – Казанлък Станимир Стефанов е роден в София на 4 юли 1977 г.  Завършил е висше образование в УНСС със специалност „Стопанска логистика“. 15 години членува в БСП. От скоро членува в казанлъшката партийна организация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама