Национален земеделски форум се провежда край Стара Загора

09:43, 18 май 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земеделската общност стартира дебатите за изготвянето на единна национална позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. Днес на Старозагорските бани ще се проведе Национален земеделски форум - ОСП след 2020 година.

Участие в дискусията ще вземат ръководствата на 29 браншови организации от различните селскостопански направления и преработвателната промишленост, представители на държавната администрация, авторитети от научните среди и други.

Форумът ще бъде открит от министър Румен Порожанов. Участие в срещата ще вземат още Десислава Танева, председател на Парламентарната комисия по земеделие и Живко Живков, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Основната задача на дебата е изготвяне на национална позиция и обединение на агросектора по основните приоритети, около които трябва да се формира позицията на България за визията на ОСП след 2020 г. Форумът на земеделската общност е първият от поредицата дискусии за изготвянето на единна българска позиция по бъдещата Общата селскостопанска политика.

Друга важна цел на срещата е сформиране на постоянна работна група с представители на всички браншови организации. Тя ще заседава в различните етапи на дискусиите за определяне на националните приоритети за ОСП след 2020 г.

Очаква се в рамките на срещата браншовите организации да представят своите мнения и становища по ключови теми от следващия програмен период. Участниците ще представят и своите отговори и предложения по въпросника на Европейската комисия относно целите и принципите на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. и модернизацията на текущата ОСП ‎2014-2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама