Екипът на Тръмп е знаел за разследването на Флин, преди да го назначи за съветник

10:01, 18 май 17 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уволненият бивш съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Флин, е казал на преходния екип на държавния глава, че е обект на федерално разследване, но въпреки това е получил поста, съобщава в. „Ню Йорк таймс“. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Ежедневникът, който се позовава на двама свои източници, посочва, че Флин е казал на ръководителя на екипа Дон Макган за разследването си на 4 януари, няколко седмици преди да получи високия пост в новата администрация.

Флин, който беше уволнен след само 24 дни на поста, се превърна в център на разрастващо се федерално разследване за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

От Белия дом заявиха, че Флин е бил уволнен заради това, че е подвел вицепрезидента Майкъл Пенс за свои телефонни разговори с руския посланик, по време на които той е обсъждал начини за смекчаване на американските санкции срещу Русия.

Директорът на ФБР Джеймс Коми беше уволнен по-рано този месец, след като не прекрати разследването си срещу Флин.

Бившият съветник по сигурността на Тръмп беше уволнен от предишния държавен глава Барак Обама от поста ръководител на Разузнавателната служба на министерството на отбраната, а след избирането си Тръмп беше посъветван от своя предшественик да не дава на Флин пост в сферата на сигурността. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама